Granit i haven- Skab et smukt havemiljø?

I disse hektiske og hektiske tider tilføjer Granit i haven ifølge sine fortalere en ny dimension til et hjem, haven og i det hele taget det urbane miljø. Natursten og vand giver både skønhed og et naturligt beroligende miljø. Granit i haven, Granit som udsmykning på de grønne arealer og i gårdhaverne og de grønne felter som skyder op fra stenbroen som havekultur. Problemer omkring moderne byudvikling kan løses ved at betragte naturlige faktorer som luftstrømmen, vand-dynamik, geologi, plante-og dyreliv og det dekorative islæt, der søger at skabe en virkelighedsflugt over mod naturen i byerne på samme tid med, at det kan medvirke til at skabe et refugium for vore fugle. Design fremstillet ved hjælp af unikke metoder er, hvad der gør, at granit skiller sig ud fra andre natursten. Spektakulære skulpturer kan sættes sammen med pludrende vand, livlige flammer og farverige lys. Granit i haven, grønne områder og gårdmiljøer i nyere tid er fint dansk design med overlegent stenhåndværk i form af skulpturer, granit bænk, lanterner, pagoder, vandmiljøer, fuglehuse og fuglebade. Statuen som byens vartegn fremstilles også i natursten. Kertemindes vartegn Amanda viser en fiskerpige. Om hende er der lavet en skillingsvise, der blev en sand landeplage. Sangen fortæller om hendes troløshed og skønhed. Hun var cirka tyve tommer i figur, slank og rank.

Som hendes øjne dog kunne skinne, mens hun viste sine perlemors-tænder i et smil. Med hende gik jeg ofte tur, sang den forsmåede, for det endte med hun alligevel løb af med en medicinsk student. Statuen står der endnu i dag som et naturalistisk bomærke – en granitstatue, der ligger navn til mange lokaliteter og i det hele taget aktiviteter.

stort fuglebad

Granit er grovkornede magmatiske bjergarter hovedsageligt bestående af kvarts og feldspats. Den bliver dannet på store dybder og stort tryk under kontinenter. Den indeholder som regel små mængder af glimmer eller hornblende, og mindre tilbehør. Mineraler forekommer afhængigt af feldspattens tilstedeværelse. Granit kan antage en pink, mørkegrå eller lys grå farve, der menes at være størknet fra smeltet sten (kaldet magma) under pres. For eksempel ses på Bornholm en blå granit, og visse steder er granitten sort.

Hvad betyder en perfekt havearkitektur i granit? Projektet behøver naturligvist ikke at være så stort; man kan starte i det små. Eller man kan blot koncentrere sig om de dele, der passer bedst til den have, man allerede har, eller til de andre givne rammebetingelser sat af byen og den tilpassede natur. Men for den der vil det det hele er der mange delopgaver. Dette indebærer projektering og planlægning. Hertil kommer et design over den havestruktur man ønsker. Der skal installeres græsplæner, bede og de hårde elementer i form stenvægge, støttemure, stentrin, stenstier i granit belagt med knustesten eller småsten, brolægning med større granitsten, kampesten terrasser og gangbroer.

Granit bænk