TANG2024

Forza badmintonketcher – det sikre valg

Danske Forza i topform

Gennem de sidste adskillige år har Forza badmintonketcher innoveret sig og ligger nu i høj grad i verdenstoppen når det omhandler kvalitet. De kampmæssige egenskaber har der på intet tidspunkt eksisteret tvivl om, dog i starten var der mere opmærksomhed på de billige badmintonketcher. De seneste 10 år har haft vægt på at fremstille Forza badmintonketcher med oprindelse i topprofessionelle spillere. Skønt der været vægt på badmintonketcher til verdenseliten har Forza lagt vægt på de spillere, som er flest af og det er de, som lægger eliten. Navnlig i Danmark, hvor der findes mange sædvaner med badminton, og der findes et stort fokus på teknik i den generelle træning.

 

Forskellige stivheder – find den der passer dig

På dette område produceres samtlige top Forza badmintonketcher med forskellige stivheder af skaftet, så den bedre udøvere have det samme nøjagtige hoved, dog med et mere fleksibelt skaft, så du kan få ideel power fra sine slag uden at være blandt de topprofessionelle.

 

TANG2024Forskellige Forza modeller

Den mest omtalte variant er Forza Power typen, som navnet viser er en hovedtung ketcher mærke. Her er der er fokuseret på de svære angrebsslag og sikkerhed i hele skuddet. Typisk er skaftet fabrikeret med Kevlar, som derudover puttes i rumfærger da det har høj kraft og samtidig super fleksibilitet. Hovedet er fremstillet mere tæt med en lidt støre hoved for øget stabilitet. Denne serie af Forza badmintonketcher er velegnet til udøveren, som tilsigter at presse modstanderen defensiv flad med kraftfulde angrebsslag.

En anden Forza ketcher type er Precision typen, som afløser efter den mest populære Titanium mærke. Forza Precision indehaver en neutral vægtfordeling, som er en model badmintonketcher, der øger meget for øjeblikket eftersom flere og flere spillere anvender en ketcher, som såvel er egnet i det lave kampe, men også overfører meget kraft i de tunge slag. Rammen er bedre med titanium for at styrke præcision i hver dueller og et bedre touch ved fx korte bolde. Her kan typen også fås med anderledes stivheder af skaftet og af denne årsag er det lettere som udøver at få præcision forbundet med hurtighed fra håndtaget. En anden serie fra Forza er Light mærket, som er en mindre hovedtung mærke, der retter sig til spilleren som gerne vil have utrolig hurtig reaktion og som ikke vil have super mere power. Den hovedlette er den minimalt benyttede serie, fordi der ikke mere er mange udøvere, der udelukkende vil have hurtig reaktion i ens badmintonketcher. Som i de andre varianter har man mulighed for at vælge alternative hårdheden af skaftet, så der kan være minimalt fart at hente der, når du vælger en mindre hovedtung badmintonketcher.

Læs meget mere om Forza badmintonketchere på sport-net.dk: Forza badmintonketcher

 

Vægtfordelingen i din ketcher kan hjælpe dig

Der findes adskillelige uens vægtfordelinger når vi har med badmintonketcher. Den mest brugte er hovedtung vægtfordeling. Her er, {som definitionen fremhæver, vægten i ketcheren ilagt toppen. Det er ikke fordi ketcheren vejer mere end andre badmintonketcher, det er udelukkende kombinationen af vægten, der gør den er hovedtung. Fordelen ved en hovedtung ketcher er, at den giver mere slagstyrke. Jo mere kraft man kan placere bag ved fjerbolden, des mere fart kan der gives til bolden. Hvis du vil, kan du sammenligne det lidt med, når en flue rammer ind i underlivet på en person med 50 km/t, så sker der intet med manden, men når et tog hammer ind i manden med 50 km/t, så vil han ikke have det så rart efterfølgende. Det samme er gældende med en fjerbold, jo mere vægt, der kan lægges bag ved kontakten med bolden des mere fremdrift vil der blive overført. En lille ulempe ved en hovedtung badmintonketcher, er at det ikke er så gnidningsløst at reagere med i det flade dueller. Den art vægtfordeling, som benyttes færrest gange er den mindst tunge ketcher i hovedet, hvilket er i modsætning til den hovedtunge. Det vil sige at vægten findes mod skaftet og dette giver en ketcher der er meget hurtig at bruge. Men modsat den hovedtunge model, så kommer der ikke så meget vægt bag ved bolden, og af denne årsag er det vildt svært at lægge fart i bolden. En hovedlet badmintonketcher med et stift skaft er meget bøvlet at spille med og af denne årsag er der ikke specielt mange spillere, der benytter den type vægtfordeling og særligt ikke med et ikke fleksibelt skaft. Den sidste type vægtfordeling i badmintonketcher er den neutrale vægtfordeling, som vinder mere og mere ind. Denne model for vægtfordeling garanterer en fremragende kombination af power og hurtig reaktion. Særligt i double kan den neutrale vægtfordeling vinde vej frem. I adskillige år var denne spillestil ellers bestemt af hovedtunge badmintonketcher, men de forhenværende adskillelige år har man set et skifte i valget af ketcher. Ud over double ser vi også i herresingle, som typisk er den spillestil hvor spillerne vil have ekstra power er der også mange spillere der efterspørger en neutral vægtet badmintonketcher.